Over ons

Judith Hoes
Mijn naam is Judith Hoes en ik ben het gezicht achter KynoKlik. Ik ben gediplomeerd gedragstherapeut voor honden, kynologisch instructeur, gedragsbeoordelaar, treibball en hoopers instructeur. Daarnaast ben ik zeer actief met mijn eigen honden in verschillende takken van sport. Mijn Vlinderhondje train ik op het gebied van detectie (ook Vapour), hoopers en obedience. Onze jonge Field Trial Labrador zal worden opgeleid voor detectie en obedience. Omdat de hondenwereld zich blijft ontwikkelen en ik graag altijd meer wil leren, volg ik regelmatig zelf workshops, lezingen en cursussen (klik hier voor een overzicht).

Mijn doel is mensen hun hond leren te begrijpen en de hond te leren wat er eigenlijk van hem verwacht wordt, zodat ze optimaal met elkaar samen kunnen leven en van elkaar kunnen genieten. Samen met de eigenaar, richt ik mij op het werken naar een brave, lieve, vrolijke, makkelijke en sociale hond. Om dit alles te bereiken, is het van belang om als eigenaar hondengedrag te leren herkennen en begrijpen. Daarom wordt er naast de praktijk, ook aandacht besteed aan een stukje theoretische kennis.

Trainingsmethode
Bij KynoKlik staat respect voor mens en dier centraal en daarom wordt er gewerkt met beloningsgerichte methodes, bij voorkeur met behulp van de clicker. Bij de trainingen ligt de nadruk op het belonen van gewenst gedrag en het voorkomen en ombuigen van ongewenst gedrag. Ik leer u op een dusdanige manier met beloningen omgaan, dat u niet afhankelijk wordt van de beloning en uw hond ook luistert als u eens geen lekkers op zak heeft.

Mariska Brilleman

Carlijn van Chastelet