Gedragstherapie

Vertoont uw hond gedrag waar u niet blij mee bent? En zoekt u hulp en advies voor dit probleemgedrag? Dan bent u bij KynoKlik aan het juiste adres! Judith Hoes (eigenaresse KynoKlik) is gediplomeerd gedragstherapeut voor honden. Gedragstherapie is maatwerk en daarom stel ik een therapieplan op dat bij u en uw hond past.
Voorbeelden van probleemgedrag
Er is sprake van probleemgedrag, indien u het gedrag van uw hond als een problematisch ervaart.

Enkele voorbeelden kunnen zijn:
– Trekken aan de lijn
– Agressie naar andere honden
– Agressie naar mensen
– Blaffen en/of slopen bij het alleen thuis zijn
– Angst (vuurwerk, geluiden, mensen, andere honden, etc.)
– Onzindelijkheid
– Abnormaal gedrag
– Overmatig blaffen
– Najagen
– En ieder ander gedrag waar u problemen mee heeft!

Voor aanvang van het consult
Om het gedrag van uw hond echt effectief aan te pakken, is het voor een goede gedragstherapeut van belang om te achterhalen wat de oorzaak is van het probleemgedrag en hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Voor aanvang van het consult ontvangt u daarom van mij een uitgebreide vragenlijst, die ik gebruik als voorbereiding op het consult.

Het consult
Het consult vindt altijd bij u thuis plaats, zodat het gedrag van de hond in de eigen omgeving kan worden geobserveerd. Tijdens het consult stel ik aanvullende vragen naar aanleiding van de vragenlijst, er wordt een diagnose vastgesteld en we bespreken het therapieplan. Observatie van het probleemgedrag is in de meeste gevallen noodzakelijk om een goede diagnose en bijbehorend plan van aanpak vast te kunnen stellen. Indien mogelijk gaan we tijdens het consult direct samen met de hond aan de slag.

Na het eerste consult
Binnen twee weken na het consult ontvangt u per e-mail het therapieplan op papier, waarmee u vervolgens zelf aan de slag gaat. Binnen een maand na het eerste consult plannen we, indien nodig, een vervolgconsult. Tijdens het tweede consult kijken we naar de voortgang, krijgt u aanvullende adviezen en trainen we eventueel samen met de hond.

Voor wie is gedragstherapie geschikt?
Het veranderen van gedrag gaat helaas niet vanzelf en kost tijd en inzet. Het inschakelen van een gedragstherapeut heeft daarom alleen zin indien u daadwerkelijk het gedrag van uw hond wilt veranderen en er zelf mee aan de slag gaat. Bij KynoKlik krijgt u daarom altijd een maand nazorg (telefonisch of per e-mail), zodat u terecht kunt met vragen en voor hulp.